Dags för nya däck?

Välj bland kända varumärken!

Hos Dannes Bilservice i Boden hittar du alla typer av däck: Sommardäck, Vinterdäck, Friktionsdäck och Dubbdäck. Vi hjälper dig hitta rätt lösning för dig. Via våra leverantörer har vi tillgång till däckmärken som bl.a. Continental, Nokian, Goodyear, Sebring och Sava.

Vi klarar det mesta!

Vi har moderna däckmaskiner som klarar av de allra flesta storlekar och modeller av däck. Alltifrån jättestora punkteringsfria SUV-däck till mindre enklare varianter.

 

VIKTIGT!

Vid omläggning av medhavda däck lämnar vi inte någon garanti på själva däcket. Om det är något konstruktionsfel eller annat reklamations/garantiärende ber vi dig att vända dig till den återförsäljare där du köpt däcket.

Glöm inte att skicka med eventuella verktyg till låsmuttrar/låsbultar som sitter på bilen. Skickas dessa inte med ställer det till stora bekymmer vid hjul och däckskiften!​

Vad du ska veta innan du köper nya däck

Att köpa en ny uppsättning däck är ett av de viktigaste besluten du kan fatta för ditt fordon. Som vi vill påminna våra kunder är däcket den viktigaste kontaktpunkten mellan bilen och vägen. Aspekter som grepp, mönsterdjup, rullmotstånd och slitage bör ta i beaktande eftersom de kommer att ha en betydande inverkan på den totala hanteringen och prestandan, särskilt i våta eller vinterförhållanden.

För att bestämma om det är dags att köpa en ny uppsättning däck bör du kontrollera om dina däck är slitna eller bara delvis slitna. Även om dina däck bara är delvis slitna kan de behöva bytas ut på grund av skador eller hur gamla dina däck är. För att montera rätt däck på hjulet måste du först identifiera rätt däckstorlek plus belastningsindex och hastighetsindex.

Dubbdäck 1 Oktober – 15 April

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober–15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid.

Om personbilar och lätta lastbilar har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Detta gäller även om fordonet är undantaget från kravet på vinterdäck. Har bilen odubbade däck får släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Det får inte finnas både dubbade och odubbade däck på fordonet.

Vinterdäck 1 December – 31 Mars

Ditt fordon ska ha vinterdäck från 1 december–31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade e​​​​​​​​​​​​​​​​ller dubbfria. De ska vara särskilt framtagna för vinterkörning och vara märkta med M och S.